Orthodontistenpraktijk Zinad

Een toename van de werktevredenheid heeft er onder andere voor gezorgd dat het ziekteverzuim is afgenomen met 40%.

Zinad Orthodontistenpraktijk is een organisatie die gespecialiseerd is in alles wat te maken heeft met het verkrijgen van rechte tanden, een mooie lach en een goed functionerend gebit. Mondgezondheid maakt deel uit van de algemene gezondheid van mensen en is van uiterst belang. Het doel van Orthodontistenpraktijk Zinad is om haar cliënten te helpen een optimale mondgezondheid te bereiken en te behouden.

Voor welk probleem of vraag werd Bewustmakers ingeschakeld?

Er is inhoudelijke kennis en vakkennis aanwezig bij de medewerkers van orthodontistenpraktijk Zinad, maar is er met betrekking tot de organisatorische doelstelling behoefte aan extra aandacht hiervoor, bij zowel de eigenaar als de medewerkers. Op alle niveaus binnen de organisatie (Organisatie, team- en individueel niveau) moet inzichtelijk gemaakt worden wat de verbeterpunten en tekortkomingen zijn. Het gehele team ervaart dat de organisatie en de onderlinge samenwerking verbeterd moeten en kunnen worden.

Orthodontistenpraktijk Zinad

Bewustmakers zijn echte veranderaars, die het proces bewaken en niet overnemen. Toppers!

Orthodontistenpraktijk Zinad

Met welke oplossingen kwam Bewustmakers?

Vanuit Bewustmakers is er ingezet op het doorlichten van de onderneming, met als doel het in kaart brengen welke scholingsbehoefte er binnen de organisatie is en hoe deze bijdraagt aan de realisatie van de missie en visie. Daarnaast lag de focus ook op het verkrijgen van loopbaan- en ontwikkel adviezen voor de medewerkers. Dit is gedaan door persoonlijkheids- en karakter tests bij de medewerkers af te nemen en door middel van coachingsgesprekken. Met de verkregen input is een methode ontwikkeld die de onderneming zal ondersteunen en/of begeleiden om de werknemers van Zinad te stimuleren om hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk. Voor de financiering van de genomen stappen is gebruik gemaakt van de SLIM-subsidie (link naar thema pagina SLIM subsidie) van de overheid. 

Hoe is de situatie veranderd?

De eigenaar en de werknemers van Zinad zijn aan de slag gegaan met de methodes die Bewustmakers heeft ontwikkeld. Dit heeft ervoor gezorgd dat de communicatie binnen het team en tussen de verschillende organisatieniveaus is verbeterd.

Doordat er gewerkt is aan de werktevredenheid van het personeel, is er een afname van het ziekteverzuim van 40% en is er nauwelijks nog verloop van personeel. Daarnaast is, doordat er ingezet is op scholing van het personeel, het personeel deskundiger geworden. Hierdoor is het personeel gemotiveerder en deskundiger geworden. Ook is het gehele personeelsbestand breder inzetbaar. 

De veranderingen voor de werknemer zijn dat hij de kans kreeg zijn talenten te ontwikkelen, enthousiaster werd in zijn werk, zijn werk afwisselender en uitdagender werd en minder risico had om uitgekeken te raken op zijn huidige functie.

 

Met Bewustmakers kies je voor…

Oplossingsgerichte aanpak/methodiek

Bij Bewustmakers gaan wij altijd aan de slag met als doel een oplossing te vinden voor de probleemvragen van onze klanten. Dit doen wij altijd zo eerlijk en transparant mogelijk, zodat geïnformeerde beslissingen gemaakt kunnen worden.

Ervaren en diverse professionals

Naast dat onze professionals een berg aan ervaring met zich meebrengen geloven wij ook sterk in de toegevoegde waarde van een divers en dynamisch team.

Groot netwerk van partners

Wij werken samen met een groot netwerk van partners, zodat wij binnen ons netwerk altijd een antwoord kunnen leveren voor vraagstukken die jij als ondernemer of onderneming hebt.

Het expert team van Bewustmakers staat voor je klaar.

Heb jij een vraagstuk waar je graag hulp bij zou willen hebben? Neem dan gerust contact op met ons!

We horen graag van je!

info@bewustmakers.nl053 851 1395

Neem contact op

© 2022 Bewustmakers

Algemene voorwaarden | Privacy & Security | Cookies