HR advies

Wat is HR analytics?

Een HR adviseur geeft voornamelijk advies over alles wat te maken heeft met Human Resources (ook wel Personeels -en organisatiebeleid genoemd). Afhankelijk van de rol die hij of zij binnen de organisatie vervult, werft een HR adviseur personeel, wordt advies gegeven over het personeelsbeleid en worden contracten opgesteld. Wanneer een HR professional op de HR afdeling van een bedrijf werkt, ben je de schakel tussen het management en werknemers.

 

 Ook zijn er HR adviesbureaus die door voornamelijk het MKB ingeschakeld kunnen worden, dit omdat bij het MKB vaak wel behoefte is aan HR gerelateerde ondersteuning maar dat het bedrijf vaak niet groot genoeg is om fulltime HR personeel in te huren, laat staan dat zij een HR afdeling hebben.

Bewustmakers

Wat is HR analytics?

Waar het HR vakgebied voorheen vooral werkte op de basis van waarnemingen van HR personeel, is tegenwoordig het gebruik van data ook hier steeds belangrijker geworden. Dat wil niet zeggen dat er iets mis was met deze manier van werken, maar dat er behoefte was aan aanvullende data die objectiever was. Dat is wat HR analytics is, het aanvullen van meningen met feiten uit data om zo tot de best mogelijke resultaten en conclusies te komen. Er zijn hiervoor allerlei verschillende HR informatiesystemen ontwikkeld, die ook wel HRIS worden genoemd. Hiermee is er toegang tot een dashboard waarmee in weinig tijd data over bijvoorbeeld verzuim beschikbaar komt.

Bewustmakers

Wat kan Bewustmakers voor jou betekenen?

Dit zijn enkele manieren waarop wij jou kunnen ondersteunen:

  • Hulp in het creëren van een HR model dat past bij jouw bedrijf
  • Het voeren van HR-analyses voor gegevens gestuurde inzichten in jouw interne HR-processen 
  • Ontwikkeling van specifiek HR-beleid en procedures voor jouw bedrijf 
  • Oplossingen van interne problemen met jouw personeel 
  • HR-advies voor bedrijven die opschalen of in transitie zijn 
  • Begeleiding bij jouw HR-management.
Bewustmakers

Het expert team van Bewustmakers staat voor je klaar

Het expert team van Bewustmakers staat voor je klaar

Neem gerust contact met ons op!

Neem contact op